Biografie

IMG_4596Marco Muilwijk werd in 1992 in Alphen aan den Rijn geboren. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Jurgen De Pillecyn (Compositie), Hans van Daele (Harmonieleer) en Jan D’Haene (Contrapunt en Fuga), en volgde twee jaar lang, tegelijkertijd met zijn studie aan het conservatorium, vakken in het bereik van de Duitse taal, Duitse literatuur en literatuurwetenschap aan de Vrije Universiteit Brussel.

Als onderdeel van de Master Compositie studeerde hij tevens een jaar aan de Hochschule für Musik Franz Liszt te Weimar, Duitsland, in de klas van Reinhard Wolschina. In 2018 voltooide hij zijn Master Compositie cum laude.

Hij ontdekte al jong een liefde voor muziek, begon op zevenjarige leeftijd viool, en op achtjarige leeftijd hoorn te spelen. Op zestienjarige leeftijd raakte hij meer geïnteresseerd in het componeren dan het uitvoeren van muziek en ontwikkelde een grote interesse in minder bekend repertoire.

In zijn korte carrière boekte hij al veel succes, componeerde een breed repertoire aan kamer- en orkestmuziek en ontwikkelde een authentieke, modernromantische en expressionistische stijl. In 2018 won hij de Bromley Symphony Orchestra Centenary Composition Competition met zijn eerste orkestwerk Europa (2015). Die gefrorene Rose (2017), zijn tweede orkestwerk, werd goed ontvangen bij de première in Duitsland. Hij heeft ook een brede waaier aan kamermuziek geschreven, waaronder liederencycli en een suite voor gitaar.

Europa is uitgebracht door ABLAZE Records op het album Orchestral Masters Vol. 6, gespeeld door de Brno Philharmonic onder leiding van Mikel Toms. Fantasy for orchestra (2018) is in 2021 uitgebracht op Vol. 7. Muilwijks werken zijn onder andere uitgegeven bij de Duitse muziekuitgeverij Concustic.

Naast het componeren is Muilwijk een ervaren orkestrator en arrangeur.