Biografie

IMG_6176Marco Muilwijk werd in 1992 in Alphen aan den Rijn geboren. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Jurgen De Pillecyn (Compositie), Hans van Daele (Harmonieleer) en Jan D’Haene (Contrapunt en Fuga), en volgde twee jaar lang, tegelijkertijd met zijn studie aan het conservatorium, vakken in het bereik van de Duitse taal, Duitse literatuur en literatuurwetenschap aan de Vrije Universiteit Brussel. Als onderdeel van de Master Compositie studeerde hij tevens een jaar aan de Hochschule für Musik Franz Liszt te Weimar, Duitsland, in de klas van Reinhard Wolschina. In 2018 voltooide hij zijn Master Compositie cum laude.

Hij ontdekte al jong een liefde voor muziek, begon op zevenjarige leeftijd viool, en op achtjarige leeftijd hoorn te spelen. Op zestienjarige leeftijd raakte hij meer geïnteresseerd in het componeren dan het uitvoeren van muziek en ontwikkelde een grote interesse in minder bekend repertoire.

In zijn korte carrière boekte hij al veel succes, componeerde een breed repertoire aan kamer- en orkestmuziek en ontwikkelde een authentieke, modernromantische en expressionistische stijl.

In 2016 nam hij deel aan de Palendriai International Composers’ Course in Litouwen, dat speciaal gericht was op het componeren voor accordeon. Het wakkerde een interesse aan voor instrumenten met een minder groot repertoire zoals de klassieke gitaar, waarvoor hij een Suite schreef.

In 2018 won hij de Bromley Symphony Orchestra Centenary Composition Competition met zijn eerste orkestwerk Europa.

In de toekomst streeft hij naar een verdere specialisatie in orkestratie en het componeren voor orkest.